Trotse autisme vriendelijke coach

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 16:10

Na mijn algemene afgeronde coachopleiding, ben ik verder gegaan met een opleiding aan de autisme academie. En ja met trots kan ik melden dat ik de eerste afgerond heb.

Mooi hoe hun visie aansluit bij hoe ik werk. Individueel en maatwerk. Elk mens is uniek. Ieder mens beleeft en kijkt vanuit zijn eigen perspectief. Voelt dit ook vanuit zichzelf en de gedragingen die daaruit volgen zijn ook allemaal erg eigen.

In mijn coaching ervaar ik hoe bang mensen zijn zichzelf te zijn. Oude ervaringen en oude pijnen zit vaak een dikke laag over heen. Ze zijn anders gaan leven om dit niet nog eens te overkomen. In werk en privé. Vaak in de aanpassing gegaan met het kwijt raken van wie ze eigenlijk zijn.

Het gevolg kan zijn, en ik spreek uit eigen ervaring, is het ontwikkelen van een hoop angsten en het opbouwen van chronische stress, allemaal in je onbewuste lagen. Je gedrag is sociaal wenselijk om niet meer dezelfde pijn tegen te komen. Je beschermt je gevoel. Ik ben veel vanuit mijn hoofd gaan leven en voelde niet zo veel meer. (ook toen nog niet bewust daar van). Het is geen makkelijke weg om weer terug te gaan naar wie je bent en weer voluit te gaan leven en stralen. Als je daar weer bent voel je hoe rijk je bent als je alles kunt voelen. De minder prettige, maar juist ook de heerlijke emoties. Echt genieten, echt huilen, echt teleurgesteld mogen zijn en echt weer je hart open hebben voor intieme liefde en dankbaarheid. Leven in het moment, omdat je nooit weet hoe de toekomst gaat zijn. Het leven is mooi, maar tegenslagen horen er ook bij.

Mooi om zaadjes te planten bij mijn klanten die ook weer willen en durven gaan voelen om krachtig te stralen en voluit te leven. 

In alles weer voelen ervaar ik ook dat ik hersteltijd nodig heb om alle prikkels en ervaringen van de dag, buiten mezelf te verwerken. Die balans steeds beter gevonden. Beseffende hoe belangrijk dit voor me is geworden.

De puurheid en oprechtheid van mensen met autisme, ook bij het zien en horen hoeveel invloeden er van buitenaf bij hen binnen komen. In mijn oude werk, maar ook nu in de coaching. Heeft mij laten zien dat dit behoorlijk veel stress op kan leveren, Het is mijn drijfveer geworden om als coach ook een traject naast persoonlijke groei als levenscoach, te gaan ontwikkelen voor normaal tot hoogbegaafde (jong) volwassenen mensen met autisme. Ook zij zijn uniek en hebben prachtige kwaliteiten. Het ontwikkelen, leren, verdiepen en nog meer weten nu, is weer een verrijking in mij.

 

Ook naast hen staan om weer mee te doen in onze samenleving, net zo gelijkwaardig en waardevol, betekenisvol zijn als elk mens. Dat is het recht van iedereen. Samen bruggen bouwen, begrip- en liefdevoller samenleven ben ik van overtuigd dat we ons dan allemaal veel beter van gaan voelen. Dat is mijn missie om daar een steentje aan bij te dragen.

Ik ga weer verder. Ondertussen met de master opleiding begonnen.

Prachtig en helemaal passend bij waar ik in geloof, de 3 gouden regels volgens de autisme academie die gelden bij autisme.

"De 3 V’s namelijk Veiligheid, Vertrouwen en Verbinding."

Ik help je graag.